www.javanenvansuriname.info

HOME SECONDHOME NIEUWS BASA JAWA BAHASA INDONESIA MULTIMEDIA WEBMASTER SITEMAP
 

DIASPORA

clorot = lichtflits

DIASPORA INDONESIA

 Diaspora Indonesia
Javanen in diaspora
Javanen naar Suriname
Migraties Javaanse Surinamers
Maak kennis met BanyuMili
Erfgoed en 'Oral History'
Contacten met thuisland
Woord van dank
Wie zijn wij Surinamers

 

 

Woord van dank


Monumen Peringatan Imigrasi Jawa di Suriname 1890 - 1940. Lokasi: Sana Budaya di Paramaribo, ibukota Suriname.

Sebagai tanda perasaan berterimakasih terhadap Kedutaan Besar Republik Indonesia Paramaribo

Atas nama Masyarakat Suriname Keturunan Jawa, webmasternya situsweb BanyuMili dan saya sendiri Reinier Kromopawiro ingin menguncapkan banyak terima kasih kepada Kedutaan Besar Republik Indonesia di Paramaribo. Istimewa pula Bapak Duta Besar Soekadari Honggowongso alm. mengenai bantuannya untuk memberdirikan Sana Budaya serta membantu Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) pada waktu Peringatan 100 Tahun Imigrasi Jawa di Suriname selama tahun 1990. Juga banyak terima kasih tentang semua bantuan-bantuan ekonomis dan hal-hal budaya yang langkahnya dimulaikan sejak awal tahun 1976 oleh Bapak Kuasa Usaha Utoyo Sutoto untuk perkembangan dan menaikkan derajat Masyarakat Suriname Keturunan Jawa.

Silahkan masuk ke halaman Bahasa Indonesia

 

 

Woord van dank aan de Indonesische Ambassade in Paramaribo voor de hartelijke ondersteuning

BanyuMili heeft in 1990 een jaar lang alles van dichtbij meebeleefd. En meegeholpen om Sana Budaya, inclusief het monument op tijd klaar te krijgen en veel opgetekend bij de Herdenking 100 Jaar Javaanse Immigratie in Suriname. En een jaar lang samenwerken met de bekende beeldende kunstenaar Soekie Irodikromo (bevriend sinds 1967) is een eer. Wat velen niet weten is dat de Indonesische Ambassade veel ondersteuning verleent aan de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI).
BanyuMili spreekt een woord van dank uit aan de Indonesische Ambassade, namens de gehele Javaanse gemeenschap. Voor de economische en culturele bijdrage sinds 1976 beginnende bij de Gevolmachtigd Minister van IndonesiŽ Bapak R. Utoyo Sutoto tot heden (2012) waarbij de Indonesische Republiek vertegenwoordigd wordt door Ambassadeur Bapak Drs. Nur Syahrir Rahardjo.

Lees meer... Sana Budaya Paramaribo

 

  Woord van dank aan allen die BanyuMili en de website BanyuMili een warm hart toedragen

Mijn hartelijke dank aan alle bezoekers, andere geÔnteresseerden en al degenen die mooie berichten hebben achtergelaten in het Gastenboek. En dank aan Hillary de Bruin van de afdeling Cultuurstudies van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Suriname voor haar aanmoedigingen en complimenten. Zij verwijst studenten en scholieren in Suriname die bij haar met vragen komen bij sommige gevallen door naar BanyuMili.
De website wordt tevens gebruikt als onderdeel van 'bestudeer object' New Media door studenten van de studie Indonesische Talen en Culturen van Prof. Dr. Ben Arps, hoogleraar Universiteit Leiden. Voorheen Rijksuniversiteit Leiden waar de webmaster veel kennis heeft geconsumeerd over Indonesische Talen en Culturen en Javaanse Taal en Letterkunde.

Speciaal woord van dank aan Paul Mangoenkarso voor zijn tinteressante verslagen van zijn talrijke onderzoeken over de Javaanse immigratie die hij voor publikatie beschikbaar stelt aan BanyuMili . Ook dank aan alle andere wetenschappers, onderzoekers en studenten en met name Ingrid Mitrasing, Denise Schinagle, Kenneth Donk en Astrid Runs voor hun mooie bijdragen. Met hun bijdragen onderstrepen zij (mijns insziens) het belang van het bestaan van BanyuMili... Een boeiende wereld.

Mijn dank gaat vooral uit naar hogere krachten die mij in het jaar 2000 die kracht gaven om met de website BanyuMili te beginnen. En zonder hun bijzondere krachten zou ik het doorzettingsvermogen moeten missen om er met dezelfde enthoudisame mee door te gaan.

 

 

 
DIASPORA  SURINAME  IMMIGRATIE  TAAL  CULTUUR  THEATER  MUZIEK  LITERATUUR  ARCHIEF
HOME  SECONDHOME  NIEUWS   BASA JAWA   BAHASA INDONESIA   MULTIMEIDA  WEBMASTER   SITEMAP